Bezig met laden...
Historie
van ham tenten & podia

35 jaar blauw & geel

35
2016
Nieuwe membraantent
Met hart en zeil

Na een turbulente groei sinds 2010 heeft Van Ham een belangrijke positie in de evenementenmarkt ingenomen. Als een van de grootste festivaltenten-verhuurders van de Benelux en een van de grotere spelers op het gebied van podia-verhuur, kom je Van Ham overal tegen. Met vernieuwende en veilige producten zullen wij ook de komende jaren met heel veel enthousiasme van ons laten spreken.

2014
Opening bedrijfspand en open dag
Bedrijfspand en open dag

Of we nu spreken van de familiedag op woensdag 22 januari 2014, de bijeenkomst van de branchevereniging voor tentenverhuurders (TVD) op donderdag, de borrel voor omliggende bedrijven op vrijdag of de grote officiële opening van het bedrijfspand op zaterdag met ca. 850 gasten en de zondagse open dag met 3.000 belangstellenden. Met veel plezier hebben wij tijdens onze feestweek oude en nieuwe gezichten begroet en mooie verhalen gedeeld.

2010
Martijn van den Broek
Een volgende stap

Op 1 januari 2010 is er een volgende stap gezet. Frank van Ham, oprichter, directeur en eigenaar van het bedrijf heeft afscheid genomen van het bedrijf. Martijn van den Broek, al jaren werkzaam bij Van Ham, nam het roer over na ruime ervaring te hebben opgedaan als tentenbouwer, projectleider en hoofd Productie. Het 'schip' heeft een andere schipper gekregen maar het vaart nog steeds dezelfde koers waarbij kwaliteit, afspraken nakomen en een goede relatie tussen opdrachtgever en leverancier centraal staan.

1983-1996
Festivaltent Van Ham Tenten & Podia
De volgende fase

Vanuit de pioniersfase ontwikkelde zich gestaag een 'evenementen- branche'. Deze begon zich te professionaliseren. Kwaliteit, betrokkenheid en service waren sleutelwoorden. Van Ham Tentenverhuur richtte zich voornamelijk op het brengen van structuur, continuïteit, bundeling van krachten, certificeren en bedrijfsstabilisatie. De kwaliteit van materialen, projectbegeleiding en productieondersteuning werden steeds belangrijker en een goede verstand- houding tussen opdrachtgever en uitvoerende partij het waardevolste goed.

1982
Frank van Ham
V.O.F. Gigant

Na het overlijden van vriend en medebestuurslid John Roijmans werd door de overgebleven bestuursleden Frank van Ham en Frits van Sambeeck V.O.F. Gigant opgericht welke zich met name bezig hield met het ontwikkelen van nieuwe tentvormen, mobiele podia en modulaire podiastructuren alsmede de verhuur van deze faciliteiten en productieondersteuning van evenementen en bands zoals: Bikse Fiste, Bladelse Zomerfeesten, Splinter, Open Slagboomfestival, Lentepop, Kiekekotpop, Bladelpop, Tour Klabodder, Circus Als de sterren vallen..., Op weg naar Ameland, Theatercircus Esmeralda, Karavaan tegen Kernenergie, Kindercircus Ranjatoe, New BicycleBand, The Rennies en last but not least folkrockband 'HOUDOE'. Ook speelden Frank en Frits zelf in 'HOUDOE', een graag geziene band op festivals waarvan het aantal drastisch toenam. V.O.F. Gigant werd uiteindelijk opgedeeld in Frankvanham Tentenverhuur B.V. en Gigant Int. B.V.

1981
Stichting Freetent Bladel Circus Charivari
't begin...

In 1981 werd door Stichting Freetent uit Bladel bij circus Charivari een prachtige circustent gekocht, blauw met gele sterren, verduisterd en nagenoeg nieuw.

Het zou de bakermat worden qua kleurstelling en de in te slagen weg van Van Ham Tenten & Podia B.V. Deze tent en toebehoren werden ingezet in de Benelux voor muziek en theaterproducties, deels voor eigen gebruik en deels voor extern verhuur. De tent, die stamt uit 1979, kan nog steeds worden opgebouwd.

. . .