Historie
van ham tenten & podia

40 jaar blauw & geel

40
2020
Nieuwbouw
Nieuwe locatie en openingsweek

Ons personeelsbestand en verhuurassortiment is verder uitgebreid wat heeft geleid tot nieuwbouw, een steenworp verderop. Op 1 december 2019 zijn we verhuisd van het Rootven 30 naar een toekomstbestendig pand en dat hebben we van 28 jan. t/m 2 feb. 2020 uitgebreid gevierd met o.a. een familiedag, een re√ľnie, branchebijeenkomsten, een open dag en een groot feest met foodtrucks, bands, een aftershow en Brabantse gezelligheid!

2017
Evenemententent met open kop
Evenemententent met open kop

Anderhalf jaar zijn we beziggeweest om een tent te ontwikkelen die onderdeel uitmaakt van de festivalbeleving: een eyecatcher met open (en desgewenst dichte) kop, lichtwerend zeildoek en grote riggingcapaciteit die voldoet aan alle tegenwoordige technische eisen. De Sahara van 40 meter breed werd in 2017 eindelijk gepresenteerd en vond een jaar later navolging met de Kalahari van 27.5 m breed.

2016
Nieuwe membraantent
Met hart en zeil

Na een turbulente groei sinds 2010 heeft Van Ham een belangrijke positie in de evenementenmarkt ingenomen. Als een van de grootste festivaltenten-verhuurders van de Benelux en een van de grotere spelers op het gebied van podia-verhuur, kom je Van Ham overal tegen. Met vernieuwende en veilige producten zullen wij ook de komende jaren met heel veel enthousiasme van ons laten spreken.

2014
Opening bedrijfspand en open dag
Bedrijfspand en open dag

Of we nu spreken van de familiedag op woensdag 22 januari 2014, de bijeenkomst van de branchevereniging voor tentenverhuurders (TVD) op donderdag, de borrel voor omliggende bedrijven op vrijdag of de grote officiële opening van het bedrijfspand op zaterdag met ca. 850 gasten en de zondagse open dag met 3.000 belangstellenden. Met veel plezier hebben wij tijdens onze feestweek oude en nieuwe gezichten begroet en mooie verhalen gedeeld.

2010
Martijn van den Broek
Een volgende stap

Op 1 januari 2010 is er een volgende stap gezet. Frank van Ham, oprichter, directeur en eigenaar van het bedrijf heeft afscheid genomen van het bedrijf.

Martijn van den Broek, al jaren werkzaam bij Van Ham, nam het roer over na ruime ervaring te hebben opgedaan als tentenbouwer, projectleider en hoofd Productie. Het 'schip' heeft een andere schipper gekregen maar het vaart nog steeds dezelfde koers waarbij kwaliteit, afspraken nakomen en een goede relatie tussen opdrachtgever en leverancier centraal staan.

2006
Trap-constructie Layher
Capaciteitsuitbreiding en jubileum

Een enorme capaciteitsuitbreiding in Layher-podiumstructuren, stagebarriers, showequipment, vloerdelen tot 20.000 m2 en QiosQen (speciaal door ons ontworpen Layher-kiosken voor theater-voorstellingen buiten, UIT-markten, presentaties etc.). Het wagenpark is tevens vernieuwd en uitgebreid.

Voorts werd de nieuwe BV Van Ham ISP (Intermediair Special Product) opgericht. Dit bedrijf legt zich toe op ontwerp en verkoop m.b.t. tenten- en podiumbouw en aanverwanten. Bouwboeken, statische berekeningen, certificeringen waren volgens de NEN-EN 13782 en de nieuwe NPR-NEN norm. Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum werd een fraaie kalender onder onze klanten verspreid, deels gefotografeerd in Marokko.

2003
Festivak
Festivak

We presenteerden ons samen met andere partners uitgebreid op de Festivak-beurs. Twee tenten, waarvan er eentje de hoogte in prijkte, zowel via brede trappen in en voor de tent als met een heuse lift bereikbaar was, verbonden met elkaar door transparante doorgangen. In de met sfeer aangeklede tenten toonden we onze nieuwe plannen, vonden muziekoptredens plaats, hadden artiesten een eigen stand en liepen de 'obers' af en aan om onze bezoekers van een hapje en drankje te voorzien.

1999
Website Van Ham Tenten
vanhamtenten.com

Het Wereldwijde Web bestond sinds enkele jaren, was groeiende en het werd tijd om ons ook 'digitaal' (als een van de eersten in onze branche) te profileren. Als we iets doen, doen we het goed en dat was dan ook van toepassing op onze website. Een .com-domein werd vastgelegd en middels een kleurrijke en zeer onderscheidende en uitdagende website toonden we ons op een verrassende wijze aan de toenemende groep online bezoekers.

1983-1996
Festivaltent Van Ham Tenten & Podia
De volgende fase

Vanuit de pioniersfase ontwikkelde zich gestaag een 'evenementen- branche'. Deze begon zich te professionaliseren. Kwaliteit, betrokkenheid en service waren sleutelwoorden.

Van Ham Tentenverhuur richtte zich voornamelijk op het brengen van structuur, continuïteit, bundeling van krachten, certificeren en bedrijfsstabilisatie. De kwaliteit van materialen, projectbegeleiding en productieondersteuning werden steeds belangrijker en een goede verstand- houding tussen opdrachtgever en uitvoerende partij het waardevolste goed.

1982
Frank van Ham
V.O.F. Gigant

Na het overlijden van vriend en medebestuurslid John Roijmans werd door de overgebleven bestuursleden Frank van Ham en Frits van Sambeeck V.O.F. Gigant opgericht welke zich met name bezig hield met het ontwikkelen van nieuwe tentvormen, mobiele podia en modulaire podiastructuren alsmede de verhuur van deze faciliteiten en productieondersteuning van evenementen en bands zoals:

Bikse Fiste, Bladelse Zomerfeesten, Splinter, Open Slagboomfestival, Lentepop, Kiekekotpop, Bladelpop, Tour Klabodder, Circus Als de sterren vallen..., Op weg naar Ameland, Theatercircus Esmeralda, Karavaan tegen Kernenergie, Kindercircus Ranjatoe, New BicycleBand, The Rennies en last but not least folkrockband 'HOUDOE'.

Ook speelden Frank en Frits zelf in 'HOUDOE', een graag geziene band op festivals waarvan het aantal drastisch toenam. V.O.F. Gigant werd uiteindelijk opgedeeld in Frankvanham Tentenverhuur B.V. en Gigant Int. B.V.

1981
Stichting Freetent Bladel Circus Charivari
't begin...

In 1980 werden plannen gesmeed en in 1981 werd door Stichting Freetent uit Bladel bij circus Charivari een prachtige circustent gekocht, blauw met gele sterren, verduisterd en nagenoeg nieuw.

Het zou de bakermat worden qua kleurstelling en de in te slagen weg van Van Ham Tenten & Podia B.V. Deze tent en toebehoren werden ingezet in de Benelux voor muziek en theaterproducties, deels voor eigen gebruik en deels voor extern verhuur. De tent, die stamt uit 1979, kan nog steeds worden opgebouwd.

. . .