windmeter
meten = weten

Windmeter huren?

Windmeten: veiligheid op uw festival

Weersomstandigheden en met name regen en wind kunnen een grote invloed hebben op evenementen en festivals. Zeker wind kan onvoorspelbaar zijn en niet zelden wordt in nieuwsberichten verslag gedaan van ongevallen door windstoten. Vergunningsverleners en gemeenten maken zich dan ook steeds meer zorgen over de mate van veiligheid op festivals. Het klimaat verandert en het is te verwachten dat (plotseling) extreem weer frequenter aan de orde zal zijn. Een windmeter huren kan daarbij helpen.

Dankzij ons ruim aanbod aan tenten, vloeren en overdekte podia kunnen we uw bezoekers een droge en aangename festivalomgeving bieden. Sinds jaar en dag is Van Ham bezig om onze producten ook van een veiligheidsgarantie te voorzien. Dat doen we onder meer via statische berekeningen, normeringen, het DNV-keurmerk, nooddeuren, verhuurproducten van goede kwaliteit en deskundig personeel met veel ervaring. Wij zijn echter continu bezig om waar het kan de veiligheid te verbeteren.

Vandaar dat wij een unieke dienst aanbieden: windmeters met een ingebouwde meetcomputer en GPS die realtime data over windsnelheid doorgeven. Hierdoor kunt u de tent, het podium of de (stalen) podia-constructie waarop de meter is geplaatst perfect monitoren wat betreft windsnelheden. U geeft een drempelwaarde op en u ontvangt per e-mail en SMS een bericht als de ingestelde windsnelheid wordt overschreden. Op deze manier kunt u op tijd ingrijpen en de veiligheid waarborgen voor bezoekers van uw festival.

Windsnelheden uitlezen

De windsnelheden worden met een nauwkeurigheid van 1 seconde in een grafiek gevisualiseerd zodat de huidige en gemiddelde windsnelheid zowel lokaal (via het ingebouwde verlichte display) als online met één blik kunnen worden bijgehouden. Het is dus mogelijk om de op uw festival geplaatste windmeters continu middels een pc, laptop, tablet of smartphone uit te lezen.

De gekalibreerde meter is uitgerust met een accu die een capaciteit bezit voor een goede werking tot drie dagen. Wanneer deze wordt aangesloten op vaste spanning laadt de accu direct op. Bij het huren van een windmeter ontvangt u een robuuste pelicase.

Servicepunt

Van Ham Tenten & Podia B.V. (Hallenstraat 20, 5531 AB Bladel) is tevens servicepunt voor de genoemde producten.

meer info

Heeft u meer informatie nodig of wilt u een aanvraag doen? Neem vrijblijvend contact met ons op...we staan voor u klaar!

FESTIVAL
100%
REALTIME
100%
DRAADLOOS
100%
NOTIFICATIES
100%
  • gekalibreerd: ja
  • data: pc, mobiele apparaten
  • spanning: 12 V of 230 V
  • case: pelicase
  • GPS: ja
  • meetcomputer: ja
  • accu
  • montage op locatie
  • servicepunt
Windmeters
naar windmeters