Bezig met laden...
projecten
casusdetails

Baken ADE

Baken Amsterdam Dance Event
Amsterdam

Ode nacht- en festivalcultuur

Als ode aan de nacht- en festivalcultuur bouwde Van Ham Tenten & Podia in opdracht van Stichting NDSM-werf tijdens Amsterdam Dance Event (BECAUSE THE NIGHT) een toren voor lichtwerk ‘BAKEN’, gemaakt door Boris Acket.

de vraag.

Op uitnodiging van Stichting NDSM-werf heeft Acket het lichtwerk ‘BAKEN’ gecreëerd, een site-specifieke installatie onder de noemer BECAUSE THE NIGHT. ‘In een stuurloze tijd, zonder stip aan de horizon brengt deze installatie een kleine zucht van verlichting, een teken van leven. Zachtjes ‘klopt’ het licht rond in de ritme van een hartslag, als een vuurtoren.’

Vanuit Chris van Meer, technisch producent van BECAUSE THE NIGHT, kwam de vraag of we een toren van 4x4 konden bouwen en 12 meter hoog. De betreffende toren zou leeg blijven met alleen in het bovenste vak lampen.

de oplossing.

Een Layher toren van 4.14 meter breed en 4.14 meter breed werd gebouwd met een hoogte van 12.1 meter. Bovenin werden 4 outriggers gemonteerd die elke een last van 700 kg konden dragen. Onderin werd de nodige ballast voorzien en 2 inwendige kappen van 2.07x2.07 meter om technische apparatuur in te plaatsen.

Daar het budget niet oneindig was is gekozen voor opbouwen en afbouwen samen met drie bekwame lokale stagehands. Samen is dit project tot een goed einde gebracht. Op de dagen juist voor ADE is er nog contact geweest tussen Vam Ham en Chris ter extra monitoring in verband met hevige wind. Het BAKEN heeft de storm goed doorstaan!

de levering.

  • Maatwerkoplossing
  • Toren 4.14x4.14 m en 12.1 m hoog
  • 4x outrigger à 700 kg/stuk
  • 12x 1.200 kg ballast
  • 2x inwendige kap 2.07x2.07 m

Zoals altijd was de samenwerking met Van Ham weer erg fijn. In goed overleg zijn we tot een mooi ontwerp gekomen. Dankzij de professionaliteit van Van Ham is ‘BAKEN’ een succesvol project geworden. Het was een mooie en leerzame ervaring om ‘BAKEN’ te produceren op de NDSM-werf in Amsterdam.

Chris van Meer
Technisch producent Because the Night

de video.

Baken Amsterdam Dance Event

Uw project?

Kunnen we ook iets voor u(w project) betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij luisteren graag naar uw wensen.

offerte aanvragen