Bezig met laden...
Blog
24 december 2016

2016 en 2017

Kerst en terugblik op 2016
Martijn van den Broek Martijn

2016 - wat een jaar!!

Wat vliegt een jaar toch snel voorbij als je het druk hebt; met van alles en nog wat bezig bent. 2016 voelt om een of andere reden als een nieuw begin. De laatste jaren is er ontzettend veel gebeurd bij Van Ham. Na de overname in 2010 is alles in een stroomversnelling gegaan: we hebben een heleboel nieuwe producten gelanceerd; we zijn als bedrijf heel erg hard gegroeid, onze podiumtak is geprofessionaliseerd en het tentenassortiment is uitgebreid met prachtige nieuwe grote tenten. Dit alles heeft geleid tot groei, heel veel groei. Groei is goed, maar groei geeft ook heel veel uitdagingen. In 2015 zijn we daardoor uit ons 'organisatorische' jasje gegroeid.

In 2016 moest het roer om. We hebben in de winter van 2015/2016 dan ook een zeer intensief traject doorlopen om onze organisatie te verbeteren waarbij we onze organisatie niet hebben veranderd maar echt hebben verbeterd. Alle goede dingen die u van ons gewend was, zijn behouden.

Ik ben super trots op ons team dat talrijke verbeteringen voor de kiezen heeft gekregen en overal op een positieve manier aan mee heeft gewerkt. Ook komen vele verbeteringen voort uit onze organisatie zelf wat vaak de beste ideeën zijn. Een nieuwe organisatie en de taken opnieuw verdelen brengt echt heel veel met zich mee en het moeilijkste bij veranderingen is loslaten. Zeker voor mij, maar als je een team van mensen om je heen hebt waar je het volste vertrouwen in hebt, wordt dat een stuk makkelijker.

Iedereen bij Van Ham is even belangrijk, alle schakels van de ketting moeten even sterk zijn. Van Ham Tenten & Podia is een bedrijf, maar als je elke dag volop plezier samen met je collega's kunt werken aan de mooiste projecten dan voelt het regelmatig als een hobby. En ik ben vereerd dat ik daar een onderdeeltje van uit mag maken.

Bijzondere projecten

Buiten alle veranderingen intern hebben we dit jaar ook weer hele bijzondere projecten mogen realiseren. Van kleinere lokale dingen tot de grootste internationale projecten. Of het nu de kindervakantieweek in ons eigen Bladel is, Udenhout onder zeil, Tomorrowland, Intents Festival, Solar Festival, het WK jongleren of Berlaar Kermis, alle projecten zijn ons even dierbaar. We hebben het geluk dat we met hele fijne relaties mogen werken, waarmee we met een ontzettende hoeveelheid plezier, samen vernieuwende producten ontwikkelen. Een zeer betrokken klantenbestand, dat samen met ons kwaliteit neer wil zetten. We hebben afgelopen jaar weer honderden, zelfs bijna duizend projecten samen met hen mogen realiseren.

Daarnaast hebben wij toeleveranciers die zeer belangrijk zijn voor onze organisatie en die dit jaar ook alles op alles hebben gezet om mee te gaan in alle verbeteringen die wij hebben doorgevoerd. Ook vanuit de kant van onze toeleveranciers zijn er nogal wat verbeterpunten gekomen. Wij zijn hen dan ook zeer dankbaar voor het meedenken, want ook zij zorgen ervoor dat wij vernieuwende en betrouwbare producten en diensten kunnen leveren.

Maar in 2016 zijn we niet stil blijven zitten hebben we bijna een jaar gewerkt aan de ontwikkeling van onze nieuwe 40 m brede Sahara-tent die enorm goed is ontvangen en welke we in 2017 met veel genoegen op tal van plekken gaan plaatsen.

We gaan verhuizen

Met enorm veel trots kunnen we mededelen dat we gaan verhuizen. Nog niet op korte termijn, maar met de aanschaf maar liefst 19.000 m2 industriegrond in Bladel kunnen we nu al wel door met het uitvoeren van al onze plannen die we nog hebben liggen. We gaan nieuwbouwplannen ontwikkelen en hopen in 2020 onze nieuwe locatie aan u te tonen. Deze aanschaf heeft onze acute ruimteproblemen in ieder geval opgelost.

We kunnen door met de verbeterde weg die we in 2016 zijn ingeslagen. 2017 zal een jaar worden waarin we doorgaan met waar we mee bezig zijn, zoals iedereen van ons gewend is. Maar dit alles kun je zoals gezegd niet alleen, alles doe je samen, samen met collega's, samen met klanten, samen met toeleveranciers, maar ook zeker samen met het thuisfront.
Zonder goede back-up van het thuisfront is het allemaal niet mogelijk. Ik voel me dan ook echt een bevoorrecht mens dat mijn familie en vrienden me daarin steunen en dat ik gevraagd en ongevraagd advies van hen krijg. Daarnaast het belangrijkste dat in 2016 voor mij is gebeurd: ik ben opnieuw een trotse vader geworden van een zoon. Ik heb nu twee hele gezonde Brabantse jongens en een lieve vrouw die zorgt dat thuis alles geregeld is, zodat ik me volledig kan richten op Van Ham Tenten & Podia en op mijn grote hobby rallyrijden, wat tevens ook zorgt voor de broodnodige ontspanning.

Zo op kerstavond is het fijn om op zo'n mooi jaar te kunnen terugblikken. Ik wil via deze weg dan ook iedereen een hele fijne Kerst wensen en een prachtig, creatief maar vooral gezond 2016! Wij staan met zijn allen in ieder geval met Hart en Zeil weer voor u klaar in 2017!

Houdoe,
Martijn

overzicht

Andere artikelen

24dec
LEES ARTIKEL
Terugblik op 2016 Nieuws
|
Martijn
Een uitgebreide terugblik op het drukke Van Ham-jaar en een vooruitblik op 2017...
28okt
LEES ARTIKEL
Festivak 2016 - Festivakmannen Nieuws
|
Martijn
Bezoek de Festivakmannen & vrouwen op stand 457 tijdens Festivak België...
21jun
LEES ARTIKEL
Windmeters: veiligheid voorop! Nieuws
|
Martijn
Verhoog de veiligheid op uw festival door het huren van een realtime windmeter...
29apr
LEES ARTIKEL
Libya Rally - een fantastisch avontuur! Racing
|
Martijn
Een uitgebreid verslag van het Marokkaanse rally-avontuur met foto's en video...
13apr
LEES ARTIKEL
Opbouw Toyota Landcruiser HDJ80 Racing
|
Martijn
Na maanden van voorbereidingen en noeste arbeid is de cruiser rijklaar...
12apr
LEES ARTIKEL
Etappes Libya Rally 2016 Racing
|
Martijn
De etappes van de Libya Rally Marokko 2016 waar Van Ham Tenten & aan deelneemt...
07apr
LEES ARTIKEL
Transparante DJ-booth podium-kap Nieuws
|
Martijn
De Loods is een transparante DJ-booth podium-kap die de podiumdecoratie ontziet...
02dec
LEES ARTIKEL
Festivak 2015 Utrecht Nieuws
|
Martijn
Festivak 2015, dat werd gehouden in de jaarbeurs in Utrecht, is alweer voorbij...
24nov
LEES ARTIKEL
Kennismiddag TVD Nieuws
|
Martijn
Op 10 dec. organiseert de TVD in het teken van haar 25 jarig bestaan een kennismiddag...
23nov
LEES ARTIKEL
Teamdag weer een kei-gave dag Team
|
Martijn
Op vrijdag 20 november vond de jaarlijkse personeelsdag van Van Ham plaats.
20nov
LEES ARTIKEL
Nieuwe website Nieuws
|
Martijn
Tijdens Festivak 2015 presenteren wij o.a. een nieuwe website.