Bezig met laden...
Blog
11 juli 2019

N.a.v. verbod festivals

Martijn van den Broek Martijn

Festivalleverancier doet voorstel: verbod op politici!

Naar aanleiding van het voorstel van Minister Grapperhaus (CDA) om festivals te gaan verbieden / verminderen om drugsgebruik tegen te gaan, kan ik het niet laten om daar even op te reageren. De minister wil minder festivals want dat zijn volgens hem de oorzaak van al het kwaad. Er worden veel drugs gebruikt en de politie kan dit GIGANTISCHE probleem niet aan. Festivals waar we de politie bijna nooit zien, omdat festivals hun eigen beveiliging dienen te regelen. Als beveiligers een drugsdealer vangen en overdragen aan de politie staat die binnen een paar uur weer voor de ingang van hetzelfde festival zijn drugs aan te bieden.

Want de politie heeft daar geen tijd voor. Bij festivals wordt bijna geen politie ingezet. Het overgrote gedeelte van deze inzet gaat naar de 4 en 5 mei viering, Sinterklaasviering, Koningsdag, nucleaire summit, het betaald voetbal en vele andere publieke events. Vorig jaar staakte de politie zelfs tijdens Decibel Outdoor Festival en het festival is gewoon doorgegaan… zonder problemen. Dus... ik heb een beter voorstel: we gaan een verbod doorvoeren op politici!
Door het falende beleid van onze politici zijn er diverse problemen in ons land op het gebied van drugshandel en drugsproductie. Onze mooie provincie wordt overspoeld met drugs afvaldumpingen, drugsproductie en drugsoverlast. Wij worden al het nieuwe Mexico genoemd van de drugsproductie, veelal bestemd voor de export. En dat komt o.a. door falend beleid. Beleid wat gemaakt wordt door “onze” politici, zoals meneer Grapperhaus.

Er is geen politiecapaciteit om plantages en laboratoriums op te ruimen. Als je een melding doet van een verdachte situatie geeft de politie als reactie: “Sorry, we weten er al van maar we hebben niet de capaciteit om een inval te doen” en dat kun je de politie niet kwalijk nemen, maar onze politici wel, die zowel de politie als het openbaar ministerie de laatste jaren helemaal leeg hebben getrokken. Dus een verbod op politici is echt niet zo gek. Wat voegen ze nu toe aan onze economie? Volgens mij kosten ze alleen maar geld. Bij ons op het industrieterrein is onlangs een gigantisch XTC-lab opgerold. Degene die gestraft werd, is de eigenaar van het pand, een gerespecteerde ondernemer die kei hard werkt en waar vele gezinnen hun inkomen verdienen. Niet de boef die drugs produceerde, maar iemand die zijn pand verhuurde. Nee het pand wordt voor een lange tijd gesloten omdat van de ondernemer verwacht wordt dat hij het werk van de politie moet doen, want die hebben er geen tijd en geld voor.

Heeft de ondernemer dezelfde bevoegdheid als de politie? Volgens mij niet. Het is ook niet hun werk. Ondernemers moeten ondernemen. Zo kunnen ze geld verdienen, salarissen betalen, belastingen betalen en als ze geluk hebben zelf iets verdienen. Met dat belastinggeld kunnen we dan bijvoorbeeld de zorg betalen of de politie. Maar helaas, we straffen ze. Laten we alle festivals verbieden. Dan kunnen wij ook wel stoppen met Van Ham Tenten & Podia B.V. Dan zijn er alleen al binnen ons bedrijf 65 mensen en gezinnen gedupeerd. Daar komen nog een 150 uitzendkrachten en freelancers bij die elk jaar in het hoogseizoen ook voor ons werken. Weg inkomen. Wat te denken van alle bouwbedrijven die voor ons een prachtig energieneutraal nieuwbouwpand aan zetten zijn. Wat dan ook overbodig is! Weg inkomen. Of wat te denken van alle lokale, regionale en landelijke leveranciers die bij ons spullen of diensten leveren. Die hoeven dan ook geen facturen meer naar ons te sturen. Weg inkomen.

Geachte heer Grapperhaus, ben een vent en geef toe dat je nu echt helemaal de plank mis hebt geslagen. Het falende drugs beleid is niet de schuld van festivals, maar is de schuld van onze politici. De festivals zijn juist de dupe van het falende drugsbeleid. Alle controles, extra medische diensten, omzetverlies vanwege drugsgebruik komen allemaal voor rekening van de festivals. Pak de veroorzakers aan niet de gedupeerden. Dus niet: de ondernemer die een foute huurder had, de boer waar drugsafval wordt gedumpt of de festivalorganisator waar drugs worden gebruikt. Pak de georganiseerde criminaliteit aan!!

Met vriendelijke groet,
Martijn van den Broek
Eigenaar Van Ham Tenten & Podia B.V.
(Ondernemer)

P.S. Als je een echte vent bent kom je bij ons langs en zie je hoe hard ik en onze helden moeten werken op festival om een boterham te verdienen!! Want wij zijn niet de oorzaak van jullie drugsprobleem.
P.S. Zie je nu hoe onzinnig een verbod op festivals is. Net zo onzinnig als mijn voorstel op het verbod van politici.

overzicht

Andere artikelen

B2B-event of bedrijfsfeest
5sep
LEES ARTIKEL
Tenten voor B2B of bedrijfsfeest Nieuws
|
Martijn
Perfecte tenten in chique kleuren voor B2B-evenementen of bedrijfsfeesten in stijl...
Veilige tenten met open eindstuk
14jul
LEES ARTIKEL
Veilige tenten met open eindstuk Achtergrond
|
Martijn
Veilige evenementententen met een open eindstuk die voldoen aan Europese normeringen...
Windmeter voor meer veiligheid
21jun
LEES ARTIKEL
Windmeters: veiligheid voorop! Nieuws
|
Martijn
Verhoog de veiligheid op uw festival door het huren van een realtime windmeter...
Desert Rally
29apr
LEES ARTIKEL
Libya Rally - een fantastisch avontuur! Racing
|
Martijn
Een uitgebreid verslag van het Marokkaanse rally-avontuur met foto's en video...
Landcruiser
13apr
LEES ARTIKEL
Opbouw Toyota Landcruiser HDJ80 Racing
|
Martijn
Na maanden van voorbereidingen en noeste arbeid is de cruiser rijklaar...
Marokko Rally
12apr
LEES ARTIKEL
Etappes Libya Rally 2016 Racing
|
Martijn
De etappes van de Libya Rally Marokko 2016 waar Van Ham Tenten & aan deelneemt...
Transparante kap
07apr
LEES ARTIKEL
Transparante DJ-booth podium-kap Nieuws
|
Martijn
De Loods is een transparante DJ-booth podium-kap die de podiumdecoratie ontziet...
Festivak Jaarbeurs
02dec
LEES ARTIKEL
Festivak 2015 Utrecht Nieuws
|
Martijn
Festivak 2015, dat werd gehouden in de jaarbeurs in Utrecht, is alweer voorbij...
Tenten Verhuur Divisie
24nov
LEES ARTIKEL
Kennismiddag TVD Nieuws
|
Martijn
Op 10 dec. organiseert de TVD in het teken van haar 25 jarig bestaan een kennismiddag...
Bedrijfsuitje
23nov
LEES ARTIKEL
Teamdag weer een kei-gave dag Team
|
Martijn
Op vrijdag 20 november vond de jaarlijkse personeelsdag van Van Ham plaats.
Website
20nov
LEES ARTIKEL
Nieuwe website Nieuws
|
Martijn
Tijdens Festivak 2015 presenteren wij o.a. een nieuwe website.